Selecteer een pagina

NIEUWSBERICHT

HOOPLOOP 2024 MOTIVATIE MARION VONCKEN

ACTIEVOORHOOP Motivatie HOOPLOOP Marion Voncken

Sinds 2021 ben ik secretaris van Actie voor Hoop. Mijn motivatie om me hier voor in te zetten komt voort uit mijn eigen ervaringen.

In 2001 verloor ik mijn man Dirk aan kanker. Slechts 4 maanden en 4 dagen eerder had hij de diagnose leverkanker gekregen. Een zeldzame vorm, waarvoor geen behandeling was. Toch besloten we alles aan te grijpen. Dirk startte met experimentele chemokuren, waarvoor hij regelmatig een aantal dagen in het ziekenhuis verbleef. Na de 4de kuur was het herstel moeilijk. Zo moeilijk dat hij weer opgenomen moest worden en een aantal dagen later, op 10 januari, zijn strijd verloor.

Het is moeilijk geweest, maar het heeft ook mij als persoon gevormd. Ik heb toen besloten om mijn ervaringen in te zetten om anderen te helpen. En omdat Dirk altijd erg begaan was met jongeren die het moeilijk hadden, ben ik rouwende jongeren gaan begeleiden. En sinds een aantal jaren probeer ik als bestuurslid van Actie voor Hoop zoveel mogelijk geld in te zamelen om onderzoeken naar behandelingen voor álle kankersoorten mogelijk te maken.

Wil je ook meedoen en ons steunen door een donatie of door je aan te melden voor onze HOOPLOOP op 19 mei? En wil je ook je motivatie om ons te steunen delen? Mail dan naar secretaris@actievoorhoop.nl, dan maken we er samen een persoonlijk verhaal van.
Liefs,
Marion Voncken